המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
מילוי להכין לילה לפניי
חצי קילו אגוזי מלך קלויים בתנור 140 מעלות עד להשחמה זהירות הם נשרפים מהר.
חצי קילו שקד טיבעי עם הקליפה לקלות בתנור 170 מעלות עד להשחמה.
זמן ההשלמה משתנה מתוק לתנור ובסוג השקד והאגוז.
להמתין שיתקררו טוב אחרת אי אפשר לטחון.
להכניס למגימיקס ולטחון בפולסים טחינה גסה.
לא גס מדיי ולא טחון דק.
לערבב הכל ביחד ולהוסיף
2 כוסות סוכר מעט קינמון קורט ציפורן מעט תמצית שקדים וללוש הכל עם 3 חלבונים(לבן)
חצי כוס דבש
לפורר הכל עם הידיים
שלא יהיה רטוב מדיי ולא יבש אבל שיהיה דביק.
ההכנה:
תחתית 6 דפי פילו,
להבריש את כל הדף או לרסס עם תרסיס חמאה פאם.
בין כל דף לפזר מעט סוכר
להניח אחד על השני ולהדק עם הידיים.
להניח את המלית להדק טוב טוב עם הידיים
חשוב שיהיה מאוד דחוס.
להניח עוד 6 דפים
להבריש דף דף ובין כל שיכבה לפזר ממש מעט סוכר.
לחתוך לפניי האפייה לדאוג שהסכין תגיע עד לתחתית התבנית.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות
לאחר 10 דק להוריד את הטמפרטורה ל 180
לאפות עד להשחמה.
להוציא מהתנור ולהציף בסירופ:
2 כוסות מים- 2 כוסות סוכר לבשל על אש נמוכה כ 15-20 דקות לכבות להוסיף כף מיץ לימון ומעט ווניל.