Share with:


פרווה

אופן הכנה

הן רכות, שוקולדיות בטירוף, יחס מיטבי בין דחיסות לאווריריות
ממרכיבים שכיחים בכל בית
כל מי שטועם אותן פותח עיניים ושואל את עצמו אם זה באמת טבעוני
הכל בהכנה מהירה במעבד מזון (אפשר גם בלי עם ערבוב ידני)
משמנים תבנית 20 על 20 ומרפדים בניר אפיה מכל הצדדים, גם הדפנות, כך שהוא בולט מעל סף התבנית לשליפה קלה
משמנים גם את ניר האפייה
מדליקים תנור על 160 מעלות טורבו (אם יש)
אל קערת מעבד המזון מכניסים:
1.5 כוסות קמח חיטה/כוסמין לבן (אפשר גם חצי מהכמות קמח מלא/כוסמין מלא)
כוס סוכר
2/3 כוס קקאו
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
מפעילים ל- 20-30 שניות עד שתערובת דומה לשוקולית נוצרת
מוסיפים למעבד המזון:
3/4 כוס שמן ניטרלי
3/4 כוס מים
2 כפיות חמאת שקדים
2 כפיות תמצית וניל
מפעילים את מעבד המזון עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה (הימנעו מערבוב יתר ואולי תצטרכו לנקות את
הדפנות כלפי הלהבים פעם אחת)
מוסיפים 50 גרם שוקולד צ׳יפס/שוקולד קצוץ
מעבדים ב- 4-5 פולסים רק לפיזור אחיד
מסדרים את התערובת בתבנית האפייה המרופדת בנייר ומשומנת
מעל מפזרים עוד 3-4 כפיות חמאת שקדים
מפזרים עוד קצת שוקולד צ׳יפס/שוקולד קצוץ
מפזרים 40-50 גרם אגוזי לוז
אפשר ורצוי לפזר חמוציות מיובשות
מכניסים לתנור ל- 30 דקות (אולי קצת פחות או יותר, תלוי בתנור)
הבראוניז יתפחו מעט והקצוות יתייבשו
זה בסדר שהעוגה תצא רכה אבל לא נוזלית
מצננים לחלוטין על השיש במשך שעה או שעתיים
מעבירים למקרר לשעתיים (עדיף לילה שלם) להתייצבות
שולפים מהתבנית בעזרת ניר האפייה
עם סכין גדולה וחדה חותכים ריבועים לגודל הרצוי
שומרים במקרר עד 4 ימים בקופסא אטומה
ניתן להגיש חמים אחרי 15 שניות במיקרו
ניתן להגיש עם כדור גלידה טבעונית
ניתן להחליף את חמאת השקדים בחמאת בוטנים/אגוזי לוז/טחינה/ממרח שוקולד
ניתן להחליף את האגוזים בכל אגוז אחר או בשקדים
אפשר לוותר על החמוציות המיובשות או להחליף באוכמניות
אפשר לערבב ביד בעזרת לקקן אבל זאת קצת יותר עבודה

מתכוןמתכון

בראוניז מפנקות במיוחד_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

37 מתכונים