100 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
2/3 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס קמח מעורבב עם חצי כפית אבקת אפייה
2 כפיות אבקת קקאו
לשכבת הגבינה:
500 גר' גבינה לבנה(מומלץ 9%)
חצי כוס סוכר
2 כפות קמח
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
2 ביצים
הכנה:
שכבת השוקולד:מניחים בקערה את השמן וקוביות שוקולד ומימים במיקרוגל,בקערה נפרדת מערבבים
ביצים וסוכר בעזרת מטרפה,מוסיפים את תערובת השוקולד,אח"כ הקמח והקקאו,יוצקים לתבנית
ואופים במשך כ-15 דקות עד שהשכבה העליונה מתקשה(חצי אפייה) ב180 מעלות
בנתיים מכינים את שכבת הגבינה:מקציפים בקערה ביצים עם סוכר במשך כדקה
מוסיפים את הגבינה ואח"כ הקמח והאינסטנט וניל,מערבבים ערבוב קצר רק לאיחוד.
לאחר 15 דקות מוציאים את שכבת השוקולד מהתנור ועליה יוצקים את תערובת הגבינה,
מחזירים לתנור ואופים 10 דקות ב-180 ואח"כ מנמיכים את החום ל-160 ואופים עוד כ-40 דקות
עד שהעוגה יציבה אך האמצע עדיין רוטט,מצננים ומכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות-עדיף לילה שלם,חותכים לקוביות.
לקישוט-חממתי שתי כפות ממרח לוטוס במיקרוגל 20 שניות וזילפתי על העוגה שהיא קרה