Share with:


חלבי

אופן הכנה

למילוי
1/2 1 כוסות חלב
2/3 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
300 גרם פרג טחון דק
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
קליפה מגוררת מלימון
ביצה טרופה להברשה לפני אפייה.

לסירופ סוכר
כוס סוכר
כוס מים
רבע לימון

לבצק
100 גרם חמאה מומסת שהתקררה מעט
1/2 כוס חלב בטמפ' החדר
1 כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית, או חצי קוביית שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
3 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית מלח

הכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה, ממיסים את השמרים בחלב ונותנים לתסוס מספר דקות, מוסיפים: חמאה, סוכר ושתי ביצים ומערבבים..
מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר במהירות איטית. עד שנוצר בצק, מוסיפים את המלח, ולשים לעוד 5 דקות במהירות בינונית. הבצק צריך להיות מעט דביק..
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי עד שמכפיל את הנפח.

אופן הכנת המילוי..
בסיר קטן על אש בינונית מחממים חלב, סוכר ודבש עד שהכל נמס. מוסיפים את הפרג ומנמיכים את האש. מערבבים כל הזמן, כ 5 דקות עד שהנוזלים נספגים ומתאדים. מכבים את האש ומוסיפים קוביות חמאה וקליפה לימון ומערבבים עד שהחמאה נמסה ונספגה..
מעבירים לכלי ומצננים במקרר..
ומחלקים את התערובת ל4 חלקים שווים.
כשהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים. וכל חלק לשני חלקים שווים מומלץ לשקול.
מרדדים כל רבע לעלה מלבני פחות או יותר בעובי 1/2 ס"מ ומורחים עליו רבע מכמות המילוי באופן אחיד. מגלגלים לגליל ומניחים בצד..
חוזרים על הפעולה עם רבע שני. מלפלפים את שני הגלילים אחד סביב השני..
ומניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה .
וממשיכים עם שאר הבצק.
מכסים במגבת מטבח נקייה להתפחה נוספת של שעה וחצי.
מברישים ביצה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כחצי שעה, .
מצננים לגמרי לפני שפורסים.

בריוש חמאה במילוי פרג מצרכים הדרושים לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

520 מתכונים