מרכיבים
קמח
שמרים
ביצה
סוכר
חלב
מים
חמאה
ועוד
אופן ההכנה
3 וחצי כוסות קמח מנופה, 1/2 שקית אבקת אפיה, 1 כף שמרים יבשים, קורט מלח, 100 גרם חמאה, 1 ביצה, 1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס חלב מהול עם 3/4 כוס מים חמימים. מעט גרידת לימון מאוד מוסיף, ללוש לבצק חלק ולתת התפחה עד הכפלת כמות, לחלק ל2 את הבצק לרדד דק למלבן לחתוך לריבועים לא גדולים מידיי על כול ריבוע להניח כף גדושה מילוי גבינה לסגור קצוות בעזרת הברשה במים ככה שלא יפתחו, כול צורה תיתקבל…. מילוי,…… לסנן לשעה 1 וחצי גבינה לבנה לשים בקערה את הגבינה המסוננת ולהוסיף 4 כפות סוכר, 3 כפות אינסטנט פודינג וניל, גרידת לימון, 2 כפות קורנפלור, 1 חלמון ביצה 1 סוכר וניל לערבב… להניח על כול ריבוע……. לסגור למרוח ביצה טרופה +כף חלב ולפזר מעל סוכר חום ולתת התפחה חוזרת של 1/2 שעה ולתנור חם 180 מעלות עד הזהבה, להכין סירופ לחמם 1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס מים ומעט מיץ לימון, שהמאפים יוצאים מהתנור להבריש בסירופ.