10 גבעולי סלרי בשרניים ועבים
למלית הבשר:
250 גרם עוף טחון
250 גרם בשר טחון
1 בצל מגורד
1 ביצה
1 כף שמן
1 כף קמח מצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית כורכום
כפית פלפל שחור
1 כף מרק עוף
לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה .
לרוטב:
4 כפות שמן זית
5 שיני שום
1 לימון פרוס
1 פלפל אדום חריף קצוץ
2 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר
1 כפית כורכום
1 כוס עלי סלרי קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את גבעולי הסלרי ומקלפים מעט את הסיבים .
חותכים את הגבעול לחצי או לשליש וממלאים בבשר טחון (כמו קציצה צרה מעל הסלרי) ומהדקים היטב.
בסיר נמוך ורחב מחממים את השמן זית מוסיפים את הפלפל האדום, את שיני השום והלימון ומטגנים מספר שניות ומניחים מעל את הסלרי הממולא .
מערבבים בקערה מים חמים עם הסוכר, הכורכום, המלח והפלפל השחור ויוצקים בעדינות מעל הממולאים.
מבשלים במכסה על להבה נמוכה כשעה ורבע.
(אם נשאר קצת מתערובת הבשר
אפשר לעשות קציצה ולהניח מעל)