גוז'גיז'ה – (לממהרים אפשר בצק מלאוח מחולק ל-2)
לבצק
קילו קמח
1-2 כוסות מים פושרים – להוסיף טיפין טיפין, עד היווצרות הבצק.
כפית מלח
3 כפות גדושות מיונז
כ-1/2 כוס שמן
למילוי
קילו בשר אנטריקוט (קצוץ דק לקוביות קטנות)אני קצצתי שריר מס’ 8
2-3 כפות שומן כבש
3 בצלים גדולים לקוביות קטנות
1/2 כפית גדושה של גרגירי כמון קלויים ושבורים(אפשר יותר)
כפית כוסברה טחונה יבשה
מלח ופלפל שחור
קורט מלח
קורט פלפל שחור, קורט כמון טחון.
ציפוי:
ביצה טרופה עם כפית מים ושלוק קטן של שמן לקבלת ברק
שומשום לזרייה מעל
הוראות הכנה
במיקסר – לשים את חומרי הבצק עד קבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
מחלקים את הבצק לכ-40 כדורים בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג.
משמנים משטח עבודה וכל כדור בצק מרדדים לעיגול שטוח.
במרכז כל עיגול מניחים כ-50 גרם מהמילוי וסוגרים לצורת משולש.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את משולשי הגוז'גיז'ה (ברווחים)
מברישים בביצה טרופה וזורים שומשום בנדיבות.
אופים בתנור חם ב-180 מעלות, כ-45 דקות, או עד שהמשולשים מזהיבים יפה.