Share with:


פרווה

אופן הכנה

על הגחנון הזה אני לא מוותרת
צבע מדהים רך וטעים
רסק עגבניות עם מעט חריף
ואני עפה על זה .
והרייח בבית מטריףףףף
מתכון…קילו קמח
כף מלח …שקית אבקת אפיה..
כף 1 סילאן ..כף 1 דבש
7 כפות סוכר חום או לבן
מים עד כ3 וחצי כוסות בערך לבצק לא דביק
לתת מנוחה לבצק בקערה משומנת כשעה שעתיים
לחלק לכדורים בגודל שאתם בוחרים ולשמן בתבנית היטב שלא יתיבשו
הכדורים ינוחו כ6 שעות לפחות בחוץ
או לילה במקרר
להמיס מרגרינה ולפתוח את הבצק לצורת גחנון
ניתן להכניס לסיר הגחנון
להקפיא ..שרוצים להכין מכניסים ככה ישירות ל100 מעלות עד הבוקר…הטיפ שלי לגחנון עסיסי ורך..לשמן היטב היטב את הסיר ומסביב לו ..לשים מים רותחים כחצי כוס ..לרפד בלחם ..על הלחם לשים נייר אפיה ..לשמן ועל הנייר להניח את הגחנונים אחד ליד השני צמוד..
להכין לצד הגחנון רוטב עגבניות חריף ..בהצלחה

מתכוןמתכון