Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

להצלחת הגחנון…לישה טובה מנוחה ואידוי

קילו קמח מנופה.
כף אבקת אפיה
כך שטוחה מלח
2 כפות סוכר
כף וחצי סילאן או דבש .
רבע כוס שמן
חמאה או נטורינה
ו בערך שלוש כוסות מיים.

בקערה קמח אבקת אפיה,מלח סוכר, אני מערבבת עים כף.ואז מוסיפה את הסילאן מעורבב עים כוס מיים פושרים,ומתחילה ללוש ( ידני.).או במיקסר
להוסיף עוד מיים בהדרגה וללוש היטב .עד לכדור בצק רךחלק ונוח לעבודה.לתת מנוחה ,ארבע שעות.
להוציא את הבצק לחלק 12 כדורים.
ממיסה את החמאה במיקרוגל .
על מישטח משומן מעט,פותחת כל כדור עים ידיים משומנת מורחת כל כדור עם החמאה המומסת היטב.
בסיר.,מרטיבה ארבע שלוש פרוסות לחם לא סוחטת מסדרת בתחתית הסיר,מעל נייר אפיה .מעל הנייר מסדרת את הגחנון,מעל נייר אפיה ועוד שכבה של גחנון.שוטפת ביצים מיבשת.שמה עוד נייר אפיה ומעל את הביצים.סוגרת היטב את הסיר.בתנור 105 מעלות כל הלילה או על פלטה.אני מכניסה את הסיר בשעה 11 בלילה.מכינה את הגחנון בבוקר ושמה את הסיר במקרר עד לאפיה.אים אתן משתמשות בפלטה אין צורך במיים ספוג בלחם בסיר.קחו סיר מלאו במיים ובתוכו תשימו את סיר הגחנון מכוסה היטב.(השיטה של אמא שלי ❤שהיא שמה בפלטה)