2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 כף משחת וניל
לחמם כמעט עד לרתיחה,
6 חלמונים
2/3 כוס סוכר
להקציף היטב לתערובת בהירה ותפוחה,תוך כדי הקצפה לצקת כחצי כוס לערך מתערובת החלב והשמנת החמים,( לצקת בזרזיף דק,אט אט).
להמשיך להוסיף תוך כדי הקצפה כול תכולת הסיר,תהליך זה נקראים השוואת טמפרטורות.
להחזיר כל התערובת לסיר,ולהמשיך תוך כדי בחישה לבשל על חום נמוך עוד 3-5 דקות.
לצקת לקערה ולצנן,לאחר הצינון לכסות בניילון נצמד ולהניח במקרר לילה שלם.
למחרת יוצקת התערובת למכונת גלידה לערבול של 40 דקות.
הגלידה המתקבלת הינה גלידת שמנת וניל מעולה,אף גלידה קנויה אינה מגיעה לרמת הגלידה הביתית.
שווה ההשקעה במכונת גלידה,
תערובת זאת הינה הבסיס לגלידות בטעמים שונים.
ללא מכונת גלידה מייד להקציף התערובת לקרם ,להקפיא שעה,שוב לערבב היטב שוב להקפיא.