לבצק:
3 כוסות קמח תופח מנופה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
גביע שמנת חמוצה.
למלית:
350 גרם אגוזי מלך (או אגוזים לבחירתכם) קצוצים גס
250 גרם צימוקים לבנים
קליפת לימון מגורדת מ-2 לימונים
6 כופות דבש.
מחית:
500 גרם ערמונים או ממרח תמרים או על ממרח אחר
הכנת הבצק:
במיקסר שמים את הקמח, חמאה וגביע שמנת החמוצה ומערבלים להיווצרות בצק. ומאחסנים את הבצק במקרר למשך 3 שעות.
למלית: סמים בקערת את כל מרכיבים המלית פרט לממרח הערמונים ומערבבים היטב.
אחרי שהבצק התקרר מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים, משטחים את הבצק ומורחים רבע מכמות המלית ומפזרים מעליו את המחית הערמונים.ומגלגלים לרולדה ושמים בתבנית וחורצים על רולדה חריצים ואופים במשך 35 דקות (180 מעלות – לחמם מראש את התנור לפני הכנסת הרולדה) עד להזהבה.נותנים לגלילות להתקרר, פורסים ומפזרים אבקת סוכר…