המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
לוקחים קרש חיתוך טוב, סכין חדה
קוצצים הכל ידני
צרור פטרוזיליה
צרור קוסברה
2/3 ראשים של שום
פלפל חריף
קילו דג
(אני עושה חצי פילה בקלה וחצי פילה דניס )
הכל בא בחשבון כל סוג של דג שאתן אוהבות.
קוצצים הכל ביחד גס/דק
רק לסנן אחריי הטחינה שכל המים יצאו.
ההכנה:
משרים את הדג במלח ולימון רבע שעה
שוטפים
וקוצצים הכל ביחד.
מוסיפים פטטה, הלבן של הלחם להרטיב ולהספיג טוב טוב.
מוסיפים: מלח, כמון, כורכום, פפריקה, פלפל לבן, פלפלת חריפה, רבע כוס מיץ לימון, ביצה, רבע כוס שמן מערבבים הכל מכניסים למקרר למשך שעתיים .
מכינים ביצה, פירורי לחם, קמח.
טובלים בקמח, מניחים על נייר אפיה
ואז טובלים בביצה מספיגים מעט את הביצה ואז לפרורי לחם.
הקמח סוגר את הקציצה.
להכנת הרוטב:
בסיר רחב, להניח פלפלת חריפה, 4 עג רבניות מגורדות גס, ראש של שום פרוס, כף פפריקה, רבע כוס שמן, מעט כמון, מעט כורכום עלה דפנה אחד
לאדות הכל לכמה דקות,
להוסיף 3-4 כוסות , לתת לסיר לבעבע
ולהתחיל לקרוץ קציצות
להניח ברוטב
ולבשל 15-20 דקות
לכבות
להוסיף חצי מיץ לימון
וצרור פטרוזיליה טריה
טעים בטירוף !!!