Share with:


צמחוני

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

את הדג אופים שלם עם הראש והזנב.
למי שלא אוהב/ת לבקש שיסירו.
את הדג שוטפים מנגבים עם נייר ניגוב
מניחים בתבנית עם מלח ולסחוט עליו לימון שלם, לא לזרוק את הקליםות להניח אותן בבטן הדג.
לתת לדג לנוח במלח ולימון לפחות לילה לפניי.
למחר/ אחריי כמה שעות, לשטוף הייטב את הדג.
לימון ומלח מסירים את הריח וגורמים לדג להשאר עסיסי רך ולבן.

בתבנית אפיה מרופדת מניחים שיכבת תפוחי אדמה,
מניחים את הדג מעל, מכינים בלילה:
3/4 כוס שמן זית
כף קמח / בפסח כף קמח מצה.
חצי כוס מים חמים
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל לבן.
מעט פלפל שודניה חריף.
צרור קוסברה קצוץ
כף לימון כבוש.
4 שיני שום קצוצים
לערבב הכל להשביח טעמים
ליצוק מעל הדג לערבב הייטב הכל
אפשר להוסיף פרוסות גזר, פרוסות עגבניות
2-3 פרוסות לימון .
לכסות עם רדיד אלומיניום להכניס לתנור
180 מעלות 20 דקות.
להוציא
להסיר את הרדיד ולתת לדג עוד כמה דקות לצריבה קלה.