דובשניות בצורת לבבות
הכי טעימות, קלות להכנה ומלאות טעם
זהירות הן ממכרות ונחטפות מהר
רכיבים (לכ-20 דובשניות בצורת לבבות):
100 גרם חמאה
1 כוס חלב או משקה חלב שקדים/סויה/אגוזים
120 גרם סוכר חום/לבן (אני השתמשתי בסוכר חום)
1 כוס דבש איכותי
1/4 כפית אגוז מוסקט
1+2/3 כוסות קמח לבן מנופח עם 1 שקית אבקת אפייה
1 ביצה
תרסיס שמן (לשימון השקעים)
2 תבניות מאפינס בצורת לבבות בינוניות נמוכות או כל צורה אחרת
– אני השתמשתי בכוסיות נפרדות בצורת לבבות מסיליקון (תמונה)
ההכנה:
1. בקלחת מחממים ומערבבים את החלב, הדבש, אגוז מוסקט והסוכר
– עד שהסוכר נמס טוב ויש תערובת יפה.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות
3. בקערה של מיקסר במהירות בינונית – מערבבים את החמאה
והקמח המנופה עם אבקת האפייה, עד לקבלת תערובת פירורית.
4. מוסיפים את הביצה ואת תערובת הדבש עם החלב שחיממנו בקלחת
– לאט – עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5. משמנים קלות עם תרסיס שמן את שקעי לבבות הסיליקון/מאפינס
6. יוצקים בשקעים את התערובת – 2/3 מהשקע.
7. מכניסים לאפייה בתנור לכ-15 דקות, נועצים קיסם
בדובשניות ואם יוצא יבש עם קצת פירורים
– להוציא את הדובשניות מהתנור ולתת להן להתקרר…