המתכון של יפה רייפלר
(פרווה)
המצרכים:
לבצקניות (דוידה):
2.1/2 כוסות קמח
1 כוס מים
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
הכנת הדוידה:
לנפות את הקמח לתוך קערה, להוסיף מלח, שמן, מים וללוש היטב עד קבלת בצק אחיד וגמיש.לתלוש פיסות קטנות ולמולל בין אצבעות כמו פתיתים מאורכים ולשים במגש לייבוש.
הרוטב:
1/4 כוס שמן
3 כפות רסק עגבניות
1 עגבנייה טרייה קצוצה
1 פלפל ירוק חצוי
1 כף פפריקה חריפה\מתוקה
מלח לפי הטעם
6-7 כוסות מים.
ההכנה:
לחמם את השמן בסיר, להוסיף פפריקה מעט מים ורסק עגבניות..עגבניה קצוצה, פלפל, מלח ושארית המים. להביא לרתיחה ולהוסיף את הדוידה.לבשל על להבה נמוכה כ- שעה..