המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
חצי דונאטס חצי יויו
רק כי התבלבלתי בין הקערות
ויצא תוצר מושלם
שלב ראשון להכין עיסה::
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף קמח
כוס מים
לערבב הכל לכסות למשך 20 דקות.
שלב שני:
בקערת המיקסר להקציף :
4 ביצים
2 שקיות סוכר ווניל
חצי כוס סוכר.
לקערה נוסיף את השמרים מהשלב הראשון (עיסה)
ונערבל באיטיות.
נוסיף כפית מלח,
חצי כוס שמן,
חצי כוס מיץ תפוזים
1.5 כוסות מים פושרים.
שקית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
כף ערק או יין לבן
וקמח בערך 6-5 כוסות ולפי הצורך בלישה.
כאן הבנתי שהתבלבלתי בין הבצק של היויו לקערה של הדונאטס.
ללוש הכל ביחד לתת לבצק לתפוח שעה.
להוריד אוויר וללוש לבצק יציב דביק לא כמו ספינג'.
לעבוד על משטח משומן ליצור כדורים במשקל 40 גרם
לחורר עם האצבע לכסות לתת להם מנוחה חצי שעה
ולטגן.
ההכלאה בין בצק יויו לבין דונאטס ושמרים יצאה מושלמת אוורירית קראנצ'ית ויציבה.