מילוי שוקולד(רוזמרי, נוטלה, השחר), ריבה וקוקוס, ממרח לוטוס ושבבי שקדים ועוד…
מתכון לבצק:
לערבב בקערת המקסר על וו גיטרה למצב סבלה(חול):
300 גר חמאה.
150 גר אבקת סוכר.
1 קג קמח.
1 כף אבקת אפיה.
להוסיף לתערובת הסבלה בקערה
3 חלמונים.
1/2 כוס(60 מל') שמן.
100 מל שמנת מתוקה 38%.
50 מל' מיץ תפוזים סחוט.
כף גדושה מחית ווניל.
גרידת לימון 1.
להחליף וו גיטרה לוו לישה.
ללוש את הבצק 2 דקות, עד שנאסף סביב הוו.
ולא ללוש אותו, על מנת שיישמר כפריך.
לאסוף את הבצק לגליל אחד,
להעביר את הבצק לשקית ניילון נקיה ולהשאיר למנוחה של שעתיים בטמפ' החדר.
כמות הבצק מתאימה למאפים רבים.
כעבור שעתיים לחלק את הבצק ל-5 חלקים שווים .
לרדד כל חלק בין שני דפי אפיה מקומחים מעט.
לחצות את הבצק המרודד באמצע יריעת הבצק.
למרוח כל מחצית בכל ממרח מועדף (שוקולד, לוטוס, ריבה וקוקוס,תמרים ואגוזים, ועוד..)
לגלגל כל מחצית מהצד החיצוני פנימה למרכז יריעת הבצק החצויה.
להעביר את הגליל הממולא לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, לסמן חתכים ישרים או אלכסוניים.
לאפות כל תבנית בטמפ' 160 מעלות, נא להשגיח על המאפים , הם משחימים במהירות.
ניתן להמשיך ולמלא את שאר חלקי הבצק בממרחים שונים, ניתן ליצור מבצק זה רוגלעך פריכים ממולאים רחת לוקום, ניתן להשתמש בבצק כבסיס לטארט פקאן וקרמל, תפוחי עץ וקצף אפוי ועוד….
ניתן לרדד שכבות ולמלא בשכבת קצף חלבונים, אבקת נס קפה ושבבי שקדים.
תרגישו הכי חופשי להיות יצירתיים בעצוב ובמילוי.
כשהמאפים קרים לזרות עליהם אבקת אפיה באמצעות מסננת צפופה.
תהנו
אני פה לכל שאלה.