מצרכים :
700 גרם זיתים ירוקים מגולענים
8 גבעולי סלרי ( רק הגבעולים ) נקי מסיבים חתוך לרצועות באורך 10 ס"מ
כוס עלי סלרי קצוץ
גבעול טימין ( רק העלים )
5 שיני שום
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כרכום
1/2 כפית שבבי צ'ילי
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית סוכר ( לאיזון הטעמים )
מלח
2 כפות שמן
כוס מים
ההכנה :
מרתיחים את הזיתים עם מים ,כף סוכר וחצי כפית כרכום 20 דקות על האש
מסירים מהאש שוטפים ומסננים ,מעבירים לסיר נקי
מוסיפים את השום, גבעולי הסלרי ,עלי הסלרי הקצוץ ועלי הטימין
מתבלים שמים שמן ,כף רסק ,מיץ לימון וכוס מים מערבבים ,
מבשלים על להבה קטנה 25 -30 דקות.