הכנתי לפי הדרך שלמדתי מחמותי ז"ל ותבדל לחיים ארוכים גיסתי.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה מתכון חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים – "תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי"
🌹🌹🌹
כאן המתכון ואופן ההכנה
זנגולה עיראקית
החומרים לבצק
1.5 כוסות קמח –(כוס חד פעמית מים חמים)
כפית שמרים יבשים
1 שקית סוכר וניל
1.5 כוסות מים פושרים
החומרים לסירופ
1 כוס מים
1.5 כוסות סוכר
3 טיפות מיץ לימון
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים את
הקמח המנופה עם
השמרים וסוכר וניל
ובהדרגה מוסיפים את
המים עד שמגיעים
למרקם נוזלי ללא גושים
בערך כמו מרקם של
בלינצ'ס מכסים ומניחים
להתפחה קלה בערך
כ-חצי שעה.
2. בזמן שהבצק תופח ,
מכינים את הסירופ.
מחממם בקלחת את המים
ואת הסוכר מביאים
להמסת הסוכר ומוסיפים
את מיץ הלימון מנמיכים
את האש ומבשלים עד
להגעת הסירופ לסמיכות.
לפחות 5 דקות ויותר.
מניחים בצד עד שזה יתקרר.
3. מחממים שמן לפחות
בגובה 1-2 ס"מ בסיר עמוק
ורחב
4. ממלאים את המשפך עם
הבלילה אני השתמשתי
במזלף/משפך (יש אפשרות
להשתמש עם שקיות זילוף
עם חור של כ-0.8 מ"מ
לפחות ) ומתחילים לזלף לתוך
השמן בתנועה סיבובית לגודל
שרוצים לאחר שצד אחד קיבל
גוון זהוב הופכים לצד השני
מזהיבים ומוצאים לסירופ
שהתקרר.
5. וכך חוזרים על התהליך עם
שאר הבלילה
תהנו
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי