ערב לפני הכנה להכין ראש עיסה
בקערה לערבב
2 גר שמרים יבשים,
120 מיליליטר מים פושרים,
2 כפות קמח,
לערבב טוב טוב ולהניח בצד.
ביום ההכנה
להכין סירופ מ-
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים,
כף דבש
הל,
נניח בצד.
בקערה נפרדת נערבב
2 כוסות קמח,
כף סוכר,
קורט מלח
7 גר שמרים יבשים,
360 מיליליטר מים פושרים לערבב טוב ללא גושים,
להוסיף את הסטרטר שהכנו ערב לפני ולאחד בין 2 העיסות
להתפיח לפחות 3 שעות , מידי פעם לערבב.
למלא בקבוק לחיץ או שקית זילוף עם פתח קטן, לחמם שמן בסיר עמוק, כשהשמן חם להנמיך אש, לזלף את הבלילה לשמן ולטגן ,
להעביר לסינון שמן עודף ולטבול בסירופ.
מתכון גולשים