Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מרגישה שכבר שנים לא העליתי משהו
החגים
גיחה לחו״ל
הוציאו את המערכת מאיזון
אז אתמול התחשק משהו מנחם אבל מלא בחלבון כדי להחזיר גם את הגוף לאיזון אחרי זלילות בלתי נשלטות וחזרה לשגרת אימונים
ישר קפץ לראש חומוס
אבל למי יש זמן או כוח להשרות יומיים, לבשל, לקלף….
בכל מקרה- חומוס עדשים כתומות (או אדומות, מה אתם אומרים?)
מי שטעם אותו לא האמין שזה לא חומוס מ…. Well חומוס
הוא סמיך, מלא בטעם, קטיפתי ומעולה!
מעט שמן זית איכותי מעל, פפריקה ופטרוזיליה טרייה
רק בא לנגב עם פיתה חמימה ושמנמנה וכמה בצלים
בכל מקרה, המתכון:
שוטפים כוס וחצי עדשים כתומות ממש טוב
מעבירים לסיר, מכסים במים (לא משנה כמה כי מסננים אחרי) שיספיקו לבישול של 10-15 דקות
מרתיחים ומבשלים תוך בעבוע די דינאמי עד שהעדשים ממש ממש רכות
מסננים ונותנים לנוזלים להתנקז 10 דקות
מעבירים למעבד מזון יחד עם 3 כפות שמן זית
מעבדים למרקם חלק לפי הטעם
מפסיקים את פעולת המעבד לפעמים למרות את הדפנות לכיוון הלהבים לטחינה אחידה
אם צריך, מוסיפים מים, אבל המרקם הסופי יהיה דליל יותר
שווה בסבלנות לעזור למעבד כמה פעמים
מעבירים לקערה ומוסיפים:
3-4 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם
2 שיני שום מגוררות על מיקרופליין/פומפייה ממש עדינה/עבודת סכין להפיכת השיניים למשחה (עדיף להימנע משימוש בעולם כי הוא מספק שום מריר)
2 כפות שמן זית
1/3 כפית מלח
1/4 כפית כמון
מערבבים טוב טוב
טועמים ומתקנים תיבול
מניחים במקרר לשעה-שעה וחצי

מגישים עם:
בצל טרי, עגבניות, פלפל חריף ופיתות
כמויות התבלינים זה לפי הטעם האישי שלי
אפשר לשנות הכל
החומוס יוצא יחסית לימוני אבל לא מלוח
בקיצור- שחקו עם זה
אם החומוס דליל יחסית, שימו במקרר ליותר זמן- הוא יתמצק
אפשר גם להוסיף עוד טחינה שתסמיך אותו

חומוס עדשים כתומות/אדומות_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

37 מתכונים