מצרכים לחזה עוף –
600 גרם חזה עוף – חתוך רצועות דקות מאוד
( בכדי לחתוך בקלות – חותכים עם סכין חדה כשחזה העוף קפוא מעט )
2 כפות שמן בזיליקום –
( חצי חבילת עלי בזיליקום שוטפים ומיבשים לחלוטין ממים ,מעבירים לבלנדר טוחנים עם 1/4 כוס שמן זית ומסננים שישאר רק השמן )
2 שיני שום כתוש
1/4 כפית שבבי צ'ילי
מעט מלח
במגש מסדרים את חזה העוף מזלפים את שמן הבזיליקום ,השום ,שבבי צ'ילי והמלח נותנים מנוחה 10 דקות.
אפונה –
4 כוסות אפונה קפואה – ( כוס חד פעמי )
כוס עלי סלרי קצוץ ( רק העלים )
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן בזיליקום
1 שן שום כתוש
מלח
1/2 כוס מים
אופן ההכנה –
בזמן שחזה העוף נח מכינים את האפונה.
שמים בסיר שטוח את שמן הבזיליקום, השום כתוש ,פלפל שחור ועלי הסלרי מטגנים דקה שתיים.
מוסיפים את האפונה ,המלח והמים מבשלים על להבה בינונית 5 דקות ומסירים מהאש
מסדרים בצלחת אפונה וליד את רצועות חזה העוף מזלפים כמה נקודות שמן חריף.