כמו בכל יום שישי הכל מתחיל בהכנת בצק לחלה ולחמניות לשבת המלכה והחלטתי להכין משהו מיוחד מרשים טעים מה יכול להיות תקשיבו תכינו תהנו כמה שזה טעים ואל תשכחו איפה ראיתם את זה פעם ראשונה
מתכון מנצח שלי סיגלית ימין
מצרכים!!
כוס אוניברסלית
5 כוסות קמח.
כף כפות שמרים יבשים
1ביצה
2כפות סוכר
כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כוס שמן
כוס ורבע מים
לציפוי !!
חלבון של ביצה עם טיפת מים מעורבב
שומשום
מלוי
חצי קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
אחד בצל גדול .
שני שני שום
תבלינים
פלפל שחור
כמון כורכום
פפריקה
מלח לפי הטעם
אגוז מוסקט
כפית מכל דבר
אופן ההכנה!!
בקערת המקסר לשים קמח שמרים סוכר לערבב להוסיף ביצה שמן להסיף את המים בהדרגה ללוש להוסיף מלח ונמשיך ללוש לבצק רך ,ונעים 10 דקות נוציא את הבצק נניח בקערה נקיה נחסה את הבצק להכפלת הנפח שעה וחצי
בינתיים נכין את המלוי במחבט על הגז מחממים שמן נוסיף בצל קצוץ לטגן עד הזהבה להוסיף שום. כטוש את הבשר בעזרת מזלג מפוררים את הבשר מוסיפים תבלינים מבשלים עד שהמים מצטמצמים מוסיפים פטרוזיליה מערבבים מניחים בצד להתקרר
כעבור שעה וחצי נוציא את הבצק נלוש נוציא את האוויר. נחלק את הבצק לכדורים כל חתיכה 150 גרם לרדד לעלה לשים באמצע מהמלוי להרים את הקצוות לסגור קצוות להדק לגלגל לרולדה להניח על תבנית אחת גדולה עם נייר אפיה לעד חצי שעה נכין את הבלילה של הביצה ונמרח מעל נפזר שומשום נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות חצי שעה עד אזהבה
בתיאבון