Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

חומרים לבצק:
1 קג קמח מנופה
2 כפות גרגירי שמרים יבשים.
5 כפות סוכר
1 ביצה
3/4 כוס שמן
50 גר מרגרינה/חמאה רכה.
2.5-3 כוסות מים פושרים
1 כף מלח שטוחה.

חומרים לציפוי
1 ביצה
1 כף סילאן
1 כף שמן.

תוספות מעל הציפוי
זרעי חמניות, זרעי דלעת, שבבי שקדים מולבנים,
סומסום לבן/ שחור, קצח
שברי אגוזים/פיסטוקים.
מלח גס
עשבי תיבול ועוד.

אופן הכנת הבצק:
יש להניח בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים.
לערבב קלות את החומרים.
להוסיף בהדרגה ולסירוגין את המים, המרגרינה/החמאה, הביצה, השמן.
להוסיף את המלח, להגביר לקצב לישה בינוני בין 6-8 דקות.

לשמן קערה ולהעביר אליה את הבצק להתפחה.
כשהבצק יכפיל את נפחו, יש ללוש קלות ביד רטובה או משומנת ולהחזיר לתפיחה נוספת.
בינתיים לחמם תנור לטמפ' של 180 מעלות.
לערבב את החומרים לציפוי הלחמים, הלחמניות.
ולתכנן את חלוקת הבצק
אופציות :
4 חלות קלועות גדולות או 6 חלות בינוניות, אופציה נהדרת גם ל-
12 לחמניות גדולות.

אחרי התפיחה השניה, לעצב את הלחמים / הלחמניות כיד הדמיון והטעם.
למרוח שכבת ציפוי,
לפזר זרעים ופיצוחים, מלח גס, עשבי תיבול.

להניח לתפיחה.
לאפות בחום 180 מעלות עד השחמה מלאה והתייצבות המאפים. (כ-25 דקות).
נסו ותהנו

מתכוןמתכון

חלות עשירות …לחלת מפתח, לב אחדות, לחמניות מהודרות ועוד_מתכון  של מרים ששי – מאסטר מתכונים
מרים ששיספר המתכונים של
מתכון של

מרים ששי

45 מתכונים