Share with:


פרווה

אופן הכנה

החלות שלי לראש השנה.המתכון המקורי נלקח מספר ישן " עוגות השוות לכל כיס, מאת מזל אדלר.
קיבלתי אותו מאבי ז" ל לפני 36 שנים.
קצת שיניתי המתכון.

בצק
1 ק" ג קמח לבן רגיל מנופה.מזכירה שוב הניפוי מצוין לאוריריות הבצק בנוסף לנקין לכשרות.)
1 שמרית
1 כף משפר אפייה( שקית משפר אפייה) אני פשוט קונה במשקל.מוסיפה לכל מאפה שמרים,1 כף לקילו קמח
550 ג"ר מים קרים
6 כפות סוכר
2 ביצים
200 גרם שמן( כשמכינה ארוחה חלבית שמה 200 חמאה רכה.טעמה של החלה משתבח מאוד)
לאחר שהנחנו חומרים אילו בקערת המערבל.ללוש במהירות נמוכה 5 דקות.להוסיף 1 כף שטוחה מלח.וללוש עדין במהירות נמוכה 6 דקות.אני ממש מכוונת טיימר.
לכסות הבצק בניילון נצמד ולהתפיח באיזור עם מזגן מצנן 1 שעה לערך.עד להכפלת הבצק. אסור שיהיו יותר מ24 מעלות.הקיץ הישראלי הורס את תפיחת השמרים.נראה כי הבצק תופח למראה מצוין .זה לא נכון טעמו יהיה חמוץ ומרקם הבצק גרוע.לכן משתמשת במים קרים.ולשה ומתפיחה בחסות מזגן. הבצק נראה דביק .כך זה צריך להיות
לאחר שעה ללחוץ על הבצק בעזרת כף היד להוצאת האוויר.לכסות שוב בניילון נצמד ולהתפיח שוב כעשרים דקות עדין עם מזגן מצנן.
לקמח משטח עבודה היטב. להניח הבצק.בעבר הייתי אופה חלה אחת לאלכסון התנור מצריך זמן אפייה ארוך ב-15-20 דקות לערך. .ממש כמו חלת חתונה.מזה שנים.מחלקת לשניים ואופה בתבנית לחם שהינה למעשה תבנית אינגליש קייק רחבה יותר.
לכל חלה יוצרת שלושה גלילים.במהירות כי הבצק מתחמם .קולעת לצמה.מעבירה לתבנית המשומנת.
מורחת חלמון ביצה מדולל במעט מים. מפזרת שומשום מניחה להתפחה של 15-20 דקות.
אופה בחום 170-180 מעלות 40-50 דקות בטורבו.תבדקו את התנור לאחר 35 דקות.כל תנור ופעולתו שלו.
עם המון צניעות יוצאות חלות שמרקמן כבצק עוגת ספוג רכה.ילדי מאוד נהנים לטבול אותה ברוטב הדג המרוקאי והסלטים.
השתדלתי לפרט.הבצק דביק אך כשתטעמו תפסיקו לקלל אותי.פשוט לקמח השיש ולצנן עם המזגן.עת קולעים הצמות.

המון בהצלחה.מקווה שתהנו.
שנה טובה לכולם.

חלות
עדנה טפירוספר המתכונים של
מתכון של

עדנה טפירו

49 מתכונים