לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖
לבצק:
1 ק"ג קמח לחם
1 שקית משפר אפייה שטיבל
17 גרם שמרים יבשים שטיבל (ככף וחצי מחוקות)
20 גרם מלח
120 גרם סוכר
80 גרם שמן קנולה
1 ביצה L (55 גרם)
400 גרם מים קרים
לציפוי:
ביצה טרופה עם קורט מלח ומעט סילאן
שומשום/קצח/מלח גס. את כל ה 3 אני שמה😌
אופן ההכנה:
להניח את כל רכיבי הבצק בקערת המיקסר.
בעזרת וו לישה, ללוש במהירות נמוכה, כשלוש דקות או עד לקבלת בצק אחיד.
להגביר למהירות בינונית וללוש עוד כשבע- שמונה דקות עד אשר הבצק נפרד
מדפנות הקערה, נאסף סביב וו הלישה ומתקבל מרקם חלק.
לכסות את הקערה ולהניח בטמפרטורת החדר כ- 20 דקות.
ליצור כדורים ולסדר בתבנית במסגרת, לי הספיקו ל 4 תבניות עגולות של מגשי פיצה, אפשר כמובן תבנית גדולה של תנור, עם כדורים גדולים יותר. למרוח ביצה עם מעט מאד מים ומעט סילאן, לפזר מלח גס, שומשום וקצח.
להכניס לתנור שחומם 170 מעלות טורבו ל 10 דקות עד רבע שעה, להשגיח. בינתיים, לטגן בצל מקוצץ, להוסיף 3 צנצנות של רוטב מוכן, עגבניות עם בזיליקום, תבלינים לפי הטעם. אני שמתי שום כתוש, תערובת זיתים, בדקתי תבלין של מלח ופטרוזיליה, פפריקה מתוקה, פלפל שחור ושומשום.
להוציא את מגשי הלחם ולשים במרכז רטוב בנדיבות, גבינה בולגרית חתוכה לקוביות, גבינה צהובה מגורדת ועל זה להוסיף ביצים לפי הכמות שתרצו, לבזוק מעל מעט מלח וחזרה לתנור לעוד כ 10 דקות.
מעדן מטורף😋
בהצלחה ובתאבון 💖
לעוד מתכונים מעניינים וקלים, מוזמנים להתרשם ולהצטרף 💖⬇️
לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖