מצרכים:
אסאדו עם עצם(לפי כמות סועדים)
מעט מלח גס, ופלפל שחור גרוס וכף שמן זית לעיסוי הבשא
1 כוס חיטה מושרה שעה במים ולאחר מכן לסנן
ראש שום חתוך לרוחב
1 בצל גדול
1 בצל בינוני קצוץ
בטטות כמה שרוצים
תפו"א וביצים(לפי כמות סועדים)
2 כפות שמן זית
מלח,פלפל,פפריקה
2 כפות סילאן
2 כפות רסק עגבניות
לפיזור מעל הכל מעט קינמון (לא לוותרר זה מוסיף המון)
אפשר להוסיף קוקלות למי שאוהב(אוסיף מתכון לקוקלה)
1 כוס אורז מבושל למחצה וניכנס לתוך שקית בד
1 כוס תירס שבור לחמין למי שאוהב בתוך שקית קוקי(הסבר בהמשך)
אופן ההכנה
1 בתוך קערה גדולה נשים את האסאדו נפזר מלח גס פלפל שחור גרוס וכף שמן, נעסה את הבשר הייטב ונניח ל 10 דקות
2 ניקח סיר כבד עם צחתית כבדה ונחמם את הסיר הייטב שיהיה לוהט,נניח את הבשר וניצלה הייטב עד להשחמה משני הצדדים נוציא ונניח בצד
3 מוסיפים את 2 הכפות שמן זית, ואת הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה
3 מוסיפים את החיטה התבלינים (למעט קינמון)
ואת הסילאן ומערבבים הייטב ולאחר מכן מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים
4 מסדרים מעל את האסאדו הירקות ומעל לשים את שקית הבד עם האורז והתירס בשקית קוקי
את התירס שוטפים מסננים וסמים בשקית קוקי עם כף שמן זית מלח פלפל שחור וחצי בצל פרוס וכוס מים סוגרים את השקית מערבבים הייטב ומניחים בתוך הסיר מעל הירקות ובניהם מסדרים את הקוקלות ומעל הכל לפזר עם האצבעות מעט קינמון
ומוסיפים מים מצד הסיר עד לגובה הירקות מבשלים כחצי שעה ולפלטה כל הלילה
מתכון לקוקלה
1 ק"ג סולת
300 ג"ר שומן עוף או כבש טחון
3 ראשי שום קטוש
1/4 כוס שמן
1/4 כף מלח
מעט פלפל שחור
1/2 כף מרק עוף
מעט פפריקה
8 ביצים
אופן ההכנה…
ללוש את כל החומרים,לתת לזה לנוח רבע שעה, בנתיים למלות סיר מים ולהרטיח.ליצור עיגולים מאורכים להכניס לתוך הסיר.כל פעם לשים כמה קוקלות שהם צפות להוציא ולהכניס עוד כמה קוקלות ככה עד הסוף לסדר על מגש עד שיתקרר,להשתמש בכמה שצריך והשאר לבשל
בהצלחה רוחמה כהן🥀🥀🥀