חציל – 3 יחידות בינוניות – סה"כ (990 גרם), 2 חצילים אפויים ואחד מטוגן.
שמן קנולה – 1/4 כוס – סה"כ (60 מ"ל), לטיגון החציל.
מיונז אמיתי – 2 כפות – סה"כ (30 גרם)
מיץ לימון – 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל)
מלח – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
מלפפונים חמוצים – 2 גדלים ממוצעים – סה"כ (56 גרם)
הכנה:
1. לשטוף 2 חצילים שלמים, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך כ- 35-45 דקות.
2. לאחר שהחצילים מעט התקררו יש לקלף את הקליפה, להוציא את תוכן החצילים בעזרת מזלג ולרסק.
3. להוסיף את המיונז, מיץ הלימון והתבלינים, ולערבב.
4. לחתוך לאורך את החציל השלישי לעובי 1 ס"מ, לטגן בשמן משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
5. לחתוך לאורך את המלפפון החמוץ, להניח על פרוסות החציל, לשים כף מסלט החצילים והמיונז ולגלגל.