המתכון:
כ 15 חצילים קטנים שרוקנו מבפנים
לתערובת:
חצי קילו בשר טחון
כוס (חד פעמי קר)אורז
1 כף שמן
חצי כוס (חד פעמי קר) מים
1 כף רסק עגבניות
כף מרק עוף וחצי כף פלפל שחור
לערבב היטב.
יש למלא את החציל (שנוקה מהפנים)
להניח בסיר עם מעט שמן ולאדות כחצי שעה על אש בינונית.
לרוטב:
2 לימון סחוט (שיצא 3/4 כוס חד פעמי קר)
1 כף מלח שטוחה
4 כפות סוכר
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
4 כוסות מים
לטעום טעמים ולשפר
להוסיף לסיר עד לכיסוי הממולאים עד מעל גובהם.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על אש קטנה.