Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מתכון לחציל הכי טעים שתכינו!!!
חובה בכל בית ביום שישי! ובכלל

מצרכים:
שני חצילים
300 גרם פירורי לחם
50 גרם שומשום
שמן לטיגון (לא שמן זית)

לבלילה:
שתי ביצים
כוס קמח
כוס מים קרים
שקית אבקת אפיה
כפית מלח
כפית עמבה
כפית שום כתוש
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
1. בעזרת קולפן איכותי (שיניים מומלץ) נקלף את החצילים לחלוטין עד שאין קליפה.
2. נפרוס את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס״מ בערך ונניח בצד.
3. ⁠נכין את הבלילה, את כל מרכיבי הבלילה נכניס לקערה ונערבב בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
4. נחמם שמן עמוק (כמעט 1 ליטר) במחבת לחום של 170-180 מעלות.
5. נשים במגש נוח לעבודה את פירורי הלחם והשומשום ונערבב.
6. נצפה את החצילים, נכניס את פרוסות החציל לבלילה, פרוסה פרוסה ומישם נעביר אותן לפירורי הלחם. יד אחת רטובה בבלילה והיד השנייה יבשה בפירורי הלחם. נהדק היטב בפירורי הלים כדי שהציפוי לא יפרד מהחציל בזמן הטיגון.
7. נעביר את החצילים המצופים למגש, נצפה את כל החצילים ואז נעבור לשלב הטיגון.
8. נטגן את החצילים, נהפוך ונוציא לרשת הסינון שצבע החציל מראה לנו צבע זהוב, קריספי ויפה.
9. נגיש עם מטבלים או כסלט בארוחת שישי צהריים.
* אפשר לצפות את החצילים יום קודם, לשים במקרר ורק לטגן ביום המחרת.
* ⁠אפשר לחמם את החציל אחרי יום בתנור או בטוסטר אובן.
* ⁠החציל טעים גם שהוא קר והחציל נשמר הכי טוב בטמפ׳ החדר ללא כיסוי.

בהצלחה ובתאבון
ובאהבה ממני אליכם

חציל הכי טעים שתכינו_מתכון של ירדנה ג'נאח – מאסטר מתכונים
ירדנה ג'נאחספר המתכונים של
מתכון של

ירדנה ג'נאח

1201 מתכונים