מצרכים:
חצי קילו קמח לבן
כוס וחצי חלב
50 גרם חמאה
גביע שמנת ( 200 )
1 ביצה – Large
כפית מלח שטוחה
כף מלאה שמרים יבשים
חצי כפית סוכר שטוחה
מילוי:
2 גבינת חמד כפרית מלוחה 16% שומן – סה"כ 500 גרם
1 גבינת כנען 300 גרם
1 גבינת מוצרלה 100 גרם
50 גרם חמאה רכה במיקרוגל
2 כפות שטוחות קמח לבן
הציפוי:
ביצה Large טרופה.
4 כפות שומשום … לפי הטעם
הכנה:
1. בקערה לשים את כל מצרכי הבצק, לערבב וללוש לבצק נעים ולא דביק (עדיף ללוש ביד עד שנעשה בצק נעים). במידה ויוצא דביק – ללוש עוד קצת עם ידיים מקומחות בעדינות.
2. לשמן את הידיים בשמן ולקחת את הבצק ולעשות אותו כדור בתוך הקערה. לקחת כ- 2 כפות קמח, לפזר על הכדור שבקערה ולהניח להתפחה כשעה.
3. לאחר שהבצק תפח להוציא אותו בעדינות על משטח מקומח, לחלק אותו לשני כדורים שווים ולהניח בצד ל- 15 דקות מנוחה.
4. בינתיים מכינים את המילוי: לערבב את הגבינות עם הקמח, החמאה והביצה, ולחלק לשתי מנות.
5. על השיש לפזר קצת קמח ולרדד כל כדור לגודל של פיתה וחצי.
6. להניח במרכז הבצק את מילוי הגבינה, להרים את הקצוות ולסגור.
7. על נייר אפייה להניח את החצ`פורי כשהוא סגור כלפי מטה, ולהניח בצד למנוחה כ- 10 דקות.
8. לחמם את התנור לחום של 200 מעלות.
9. לרדד את החצ`פורי עם מערוך בעדינות לגודל הרצוי (מעין פיצה משפחתית) ולהעביר על תבנית של התנור.
10. למרוח ביצה טרופה מעל ולפזר שומשום (לא חובה).
11. לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 20-25 דקות. לאחר האפייה מי שרוצה יכול למרוח כף חמאה מומסת על כל חצ`פורי.