לקלתית: | |
200 גרם קמח | |
30 גרם אבקת שקדים מולבנים | |
75 גרם חמאה רכה מאוד | |
1 ביצה | |
1/2 שקית אבקת אפייה | |
למלית: | |
125 גרם אבקת שקדים מולבנים | |
50 גרם סוכר | |
1 סוכר וניל | |
1 ביצה | |
1 צנצנת קטנה של ריבת תותים |
1)שמים בקערה את הקמח, אבקת שקדים מלח וללא מיקסר מערבבים
2) מוסיפים את החמאה הרכה עד לקבלת בצק פירורי , מוסיפים את ביצה לשים את הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים למגע
3)עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור 1/2 שעה
4) מחלקים את הבצק ומרדדים
למשטח מקומח לתבנית של טארט בקוטר 24 ס"מ
5)מערבבים את האבקת שקדים עם סוכר וניל וביצה עד לאיחוד
6) משטחים על הבצק בצורה שווה לאחר מכן מורחים בנדיבות 6 כפות תותים
7)את שאר הבצק מרדדים ועושים צורות שרוצים
8)מכסים את הקלתית ושאריות הבצק עם הצורות מסדרים סביב או כל מה שבא לכם לראש השמיים הם הגבול
9)מברישים בחלמון ואופים בתנור שחומם מראש
ל 180 מעלות כ 1/2 שעה
מברישים קצת ריבת משמש להברקה או מפזרים אבקת סוכר מה שבא לכם