לקלתית
250 גרם בצק פריך מתוק של שמרית
80 מ"ל שמנת להקצפה
למלית
100 גרם גבינת עזים של פרומז' מפוררת + 2 כפיות אבקת סוכר
1 פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
2 ביצים
3 כפות קורנפלור
10 דובדבנים מגולענים וחתוכים לחצי
אופן ההכנה לקלתית
1)מכניסים את הקמח ושמנת מתוקה ומערבלים עד לקבלת בצק פירורי וממשיכים ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק רך וחלק
2) מכניסים לקירור כ 30 דק
3) מרדדים את הבצק לתבנית יורדת בקוטר 24 ס"מ אפשר 26
מכניסים למקפיא עד להכנה המלית
4) מקציפים את שמנת המתוקה פודינג וחלב עד ליציבות ומכניסים את הגבינת עזים והביצים בהדרגה ומערבלים
במהירות נמוכה
5) שופכים את התערובת על הקלתית ומניחים דובדבנים סביב
אופים 45 דק בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
מקררים ומחלצים בעדינות