מתכון לטארט חמאה ואגוזים.
נתחיל בהכנת הבצק הפריך .
לערבב תחילה בקערת המיקסר עם וו גיטרה, את החומרים הבאים עד מרקם חול :
500 גר קמח לבן
200 גר חמאה/נטורינה
1+1/4 כוס אבקת סוכר.
להכין מראש ולהוסיף בהדרגה תוך לישה במיקסר את התערובת הבאה:
2 חלמונים
1/4 כוס חלב
1/4 כוס שמן
2 כפות מחית ווניל איכותית
ברגע שמתחיל להיאסף הבצק להוסיף 1 כפית א.אפיה.
להוציא את הבצק מהקערה לקירור במקרר.
לקרר כשעה בקערה נקיה מכוסה ניילון נצמד.
*כעבור שעת קירור,
לא ללוש!
*לחלק את גוש הבצק על משטח עבודה מקומח , לארבעה גושים שווים.
*לרדד כל גוש ללא לחץ של המערוך, לשטח שכבה בעובי חצי סמ' ראשונה על תבנית עגולה 24" משומנת או מרופדת בנייר אפיה. לחורר את הבצק במזלג .
*למלא בכל מלית שאתם אוהבים, קנויה או מוכנה על ידיכם. ההעדפה שלי תמיד להכין בטעם ביתי אותנטי..( ממליצה על מילוי שוקולד נוטלה, ממרח תמרים ואגוזים, ריבת דובדבן ושבבי שקדים, שערות חלבה ואגוזים, ריבת משמש וקוקוס, קרמל ואגוזים, ועוד..).
לאחר המילוי הנבחר, לרדד גוש בצק בקוטר תבנית האפיה , לכסות בו את המילוי ולהדק בעזרת מזלג לשולי התבנית.
* לפני האפיה, לסמן בעדינות פסים לחיתוך המאפה לאחרי האפיה.
*למרוח בחלמון ביצה שטורפים עם כף חלב וכף אבקת סוכר.
ממליצה להדביק חצאי אגוזים בהיקף המאפה.
*לאפות בתנור שחומם מראש, בטמפ' 160 עד השחמה קלילה.
*אין להזיז או לחתוך את המאפה כשהוא חם.
*להמתין לקרור מלא, לפרוס לפי הסימנים ולפדר באבקת סוכר.
נ.ב.
כמות הבצק הפריך מספיקה לשני מאפים עדינים ופריכים אם מרדדים דק את הבצק.
לחילופין יש אופציה להשתמש בכמות הבצק הפריך למאפה אחד גדול, תבנית 26", 28"