Share with:


מה צריך?

לבצק:
100 גרם חמאה קרה
200 גרם קמח
1 כף אבקת סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
לקרם:
מיץ מארבעה לימונים
גרידת לימון
3 ביצים
150 סוכר
1 כף גדושה של קורנפלור
50 גרם חמאה רכה
לציפוי מרנג:
3 חלבונים
100 גרם סוכר

אופן הכנה

1)שמים בקערת המיקסר את הסוכר ואבקת סוכר+ ביצה +קמח ומלח
מערבבים עד קבלת פירורים
החמאה נכנס בהדרגה ומערבלים עד קבלת בצק רך ונעים ,עושים כדור ומכניסים לקירור ?עד להכנת הקרם לימון

לקרם
2) מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוח ובהירה ובסוף הקונפלור ללא מיקסר

3) שמים על הגז את המיץ של 4 לימונים +גרידת הלימון עד סף רתיחה

4)מכניסים את התערובת הביצים לסיר של המיץ לימון ומבשלים תוך כדי עירבוב עד קבלת קרם סמיך

5) מכבים את הגז ומכניסים את החמאה הרכה
מערבבים עד לאיחוד ,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר

5)מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול לעובי בנוני ומשטחים לתבנית יורדת בקוטר 23 ס"מ חותכים את השוליים עם סכין את הבצק המיותר

6)מכסים בנייר אפייה ומעל שמים אבנים קטנות ואופים ל11 דק בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

7)מורידים את הנייר ואבנים ואופים לעוד 15 דק נוספות ומקררים

8)מורחים את הקרם על טארט ומכניסים לקירור

אופן ההכנה למרנג
9)מקציפים 3 חלבונים עם 100 גרם סוכר עד קבלת קצף יציב מכניסים לשקית זילוף ומזלפים, לאחר מכן מעבירים עם ברנר על העוגה ואם אין לכם ברנר אז אפשר בתנור גריל בחום גבוה ולכמה דק ולא לזוז ממנו

טארט לימון צרפתי
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

520 מתכונים