מצרכים הדרושים לקלתית
בצק פריך
200 גרם חמאה רכה
1 חלמון
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
250 גרם קמח
מצרכים הדרושים למלית
300 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר
2 כפות גדושות נוטלה
1 כף אבקת סוכר
מצרכים הדרושים וקישוט
9 כדורי לינדור שוקולד לבן
אופן ההכנת הקלתית:.
שמים בקערה את הקמח ומכניסים את חמאה במרכז עם החלמון והסוכר ומתחילים לעבוד ללא מיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים ,ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שנה .
משטחים את הבצק על נייר אפייה ו נהפוך את הבצק לתבנית עם תחתית יורדת בקוטר 24ס"מ וחותכים את עודפי הבצק שבשוליים .
שמים נייר אפייה על הבצק ומניחים אבנים מעל אם אין לכם אז חומוס יבש ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 20 דק ועוד 10 דק ללא נייר.
אופן הכנת המלית .
שמים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ומכניסים את השוקולד מריר לקוביות ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה ורק בסוף מוסיפים את ממרח נוטלה ושוב מערבבים היטב .
ושופכים על הקלתית האפויה.
ומכניסים לקירור.
לשעה ומפזרים שבבי איגוזי לוז מקורמלים חותכים את כדורי לינדור שוקולד לבן לחצי ומניחים סביב לטארט וחזרה לקירור ❄ לעוד 3 עד 4 שעות ואפשר להגיש ואפשר.
לחמם קצת לפני ההגשה