שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
2 וחצי כוסות קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כוס אבקת סוכר
1 סוכר וניל
2 חלמונים
קורט מלח
1/2 כוס אגוזי לוז טחון דק
200 גרם חמאה רכה
גנאש
1שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
1 כפית אבקת נס
1 כפית דבש
לקישוט
1/2 כוס אגוזי לוז קלוי
הכנה
לשים את המצרכים של הבצק בקערה וללוש לקבלת בצק רך ונעים .
לשים בתבנית את הבצק ולהדק בתחתית ובצדדים היטב לעשות חורים עם מזלג .
להכניס למקפיא לחצי שעה .
לחמם תנור 180 מעלות ולאפות עד לקבלת צבע חום בערך 25 דקות .
הכנת הגנאש .
לחמם את השמנת מתוקה להוסיף את השוקולד ,הנס והדבש ולערבב היטב .
הכנת הקישוט .
את האגוזים לקלות בתנור לקרר ולטחון היטב כמה דקות עד לקבלת אבקה .
להוסיף את הגנאש לעוגה ולהכניס למקרר לשעה בערך לקשט עם אבקת האגוזים ולקשט עם אגוזים שלמים
ולהחזיר למקרר להתייצבות לפחות 12 שעות