טארט בשיא הפשטות.
🍓הכנה מראש וקירור ריבת תות שדה ביתית.
1 קג תות שדה שלם נקי ושטוף.
1+1/2 כוס סוכר.
מיץ מחצי לימון.
להביא לרתיחה עד צמצום הנוזלים וקירמול קל, לקרר.
הכנת בצק פריך
לערבב בעזרת מטרפה או מעבד מזון
150 גר אבקת סוכר
100 גר חמאה
להוסיף בהדרגה
2 חלמונים
1 כף תמצית ווניל
1 כף אבקת אפיה
3 כוסות קמח לבן מנופה.
להוציא את התערובת אל משטח לישה, ללוש מעט עד איחוד קל של החומרים ( לישה קלה כדי לשמור על הפריכות ומניעת התפתחות גלוטן).
לקרר במקרר כשעה.
🥧 לחלק את הבצק לשני גושים שווים.
בגוש בצק אחד,
לרפד תבנית פאי בגודל 24, או 26 בבצק מרודד דק.
לחורר מעט במזלג
לצקת שכבה קרה של ריבת תות. שכבה נדיבה על שכבת הבצק הראשונה.
מגוש בצק שני ליצור כדור ולגרד אותו בפומפיה על שכבת ריבת התות העסיסית.
לאפות בתנור סטאטי 165 מעלות עד התייצבות וקבלת צבע אפוי עדין (כעשרים דקות) על מנת לא להשחים מידי ולא לחרוך את הריבה.
אחרי האפיה לפזר מעט אבקת סוכר.
מומלץ מאוד להגיש את העוגה חמימה מעט.
🍓תהנו.