שמרים:
יחס ההמרה בין שני הסוגים הוא 1:3, …על כל גרם 1 של שמרים יבשים נשתמש ב-3 גרמים של שמרים טריים.
קמח תופח
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה או 2 שקיות אבקת אפייה
ג`לטין
1 שקית ג`לטין = 15 גרם
1 כף ג`לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג`לטין = 3-4 גרם
1 שקית ג`לטין (14 גרם) = 4 עלים לערך
ביצים
ביצה מס‘ 1 – 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 – 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 – 50 גרם
היחס בין מידות הנפח
1 כוס = 200 מ"ל = 20 כפות
3/4 כוס = 150 מ"ל = 14 כפות
1/2 כוס = 100 מ"ל = 10 כפות
1/3 כוס = 75 מ"ל = 6 כפות
1/4 כוס = 50 מ"ל = 4 כפות
היחס בין משקל לנפח
1 כוס שמן – 200 גרם
1 כוס חמאה – 240 גרם
1 כף חמאה – 15 גרם
1 כוס פירורי עוגיות – 110 גרם
1 כוס פירורי לחם יבשים – 125 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים – 150 גרם
1 כוס קורנפלור – 140 גרם
1 כף קורנפלור – 8 גרם
1 כוס קמח רגיל או תופח – 140 גרם
1 כוס קמח מלא – 125 גרם
1 כוס דבש – 400 גרם
1 כף דבש – 20 גרם
1 כוס ריבה – 330 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים – 90-110 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה – 90 גרם
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים – 6 גרם
1 כוס אורז – 200 גרם
1 כף אבקת אפיה – 8 גרם
1 כף סודה לשתיה – 8 גרם
1 כף שמרים יבשים – 10 גרם
1 כוס מלח – 250 גרם
1 כף מלח – 20 גרם
1 כוס קקאו – 140 גרם
1 כוס סוכר – 200 גרם
1 כף סוכר – 20 גרם
1 כוס אבקת סוכר – 120 גרם
1 כף אבקת סוכר – 9גרם
1 כוס סוכר חום דחוס – 250 גרם
1 כף קינמון = 9 גרם
חום תנור מעלות צלזיוס
120 – 105 חום נמוך מאד
135 – 150 חום נמוך
160 – בינוני נמוך
180-190 בינוני
200- בינוני גבוה
220-230 גבוה
245 גבוה מאוד