🎂🍰🎂
טורט בסיסי להכנת עוגת קצפת חגיגית, ניתן למלא ולצפות כיד הדימיון. !!
**רצוי לאפות יום מראש, לשמור במקרר…פריסת העוגה קלה יותר שהעוגה קרה.
**ניתן לאפות בתבנית מלבנית/מרובעת
**רצוי מאוד להרטיב את הטורט לפני מילוי וציפוי העוגה
**ניתן לפרוס ל- 2 חלקים או 3.
חומרים :
כוס אוניברסלית
6 ביצים L
1 כוס סוכר
3 כפות שמן
1 כף מיץ לימון
גרידת לימון
1 וניל
1.5 קמח תופח (קמח רגל +אבקת )
סירופ להרטבת העוגה:
1 כוס גדולה מים
1 כף סוכר
1 כף תמצית רום לעוגה /ליקר אמרטו
לערבב בכוס גדולה לפני השימוש
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים, להוסיף בהדרגה את הסוכר, החלמונים ושאר החומרים לפי סדר כתיבתם….לפני הוספת הקמח יש להאט את מהירות המיקסר, להוסיף בהדרגה את הקמח עד להבלעתו , אפשר לעבור לבחישה ידנית…(לא לערבב יותר מידי)
לשמן תבנית 26 , לצקת את הבלילה, לאפות בחום 165 כ- 45 דקות או עד להזהבה.
בהצלחה !!🎂🍰