טורט שוקולד חצוי לשניים לפי המרשם הזה :
בצק לטורט:
-3 חלמונים
– 3 חלבונים
– 3-4 כפות מים חמים
– 150 גרם סוכר
– 150 גרם קמח
– כפית אבקת אפייה
– תבלינים לפי רצונך :
ליקר, אניס , וניל או לימון .
לבחוש חלמונים ומים חמים לתערובת קצפית . להוסיף שני שליש מן הסוכר עד שהתערובת תהיה סמיכה .
להקציף את החלבונים לקצף קשה , להוסיף את שליש הסוכר שנותר . לנפות קמח ואבקת אפייה לערבב בזהירות עם החלבונים והחלמונים .
לצקת לתבנית מרופדת בנייר פרגמנט .
בצק זה יתאים לטורטייה עם קרם ורולדות.
לאפות כ-20 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות .
בצק זה טעים ביותר שהוא טרי ומתייבש במהירות .
100 גרם מרציפן
4 כפות שמנת מתוקה
1 כוסית ליקר דובדבנים
1 קופסא קוקטייל פירות
25 גרם שקדים
2 כפות קורנפלור
חצי כוס שמנת מתוקה
בכל פרוסה כ-260 קלוריות .
לערבב את המרציפן עם השמנת והליקר . למרוח חצי טורט ולכסות במחצית השנייה .
לסנן את הפירות ולערוך על הטורט . לפזר את השקדים .
להרתיח את מיץ הפירות עם 2 כפות קורנפלור ולצקת את הרוטב על הפירות . לקשט בשמנת מוקצפת.