מצרכים:
1 טחול עגל -מבקשים מהקצב שיפתח בשבילכם את הטחול ויכין אותו למילוי.
300 גרם טחול עוף
1/2 קילו כבד עוף שעבר צליה קלה לכשרות
1 לב בקר בינוני
300 גרם בשר בקר טחון
1/2 קילו שומן כבש חתוך לקוביות קטנות
20 שיני שום פרוסות
1כף שמן
1 כף אריסה חריפה …מי שאוהב חריף אז 2
1כף כמון
חצי כף פלפל שחור גרוס
חצי כף פפריקה מתוקה
1 צרור כסברה
1 צרור פטרוזיליה
ומלח לפי הטעם ..- כן כן לטעום את המילוי
אופן ההכנה:
1. חותכים לרצועות דקות את לב הבקר וצולים אותו ב200 מעלות כרבע שעה. ומקררים אותו
2. את הכבד עוף חותכים לקוביות ביחד עם שומן הכבש .
3. קוצצים את הפטרוזיליה ואת הכוסברה ואת השום .
4. בקערה נערבב את כל חומרי המילוי לתערובת טובה.
5. פותחים את הטחול על השיש, מניחים את המילוי לאורך הטחול ומתחילים לתפור עם חוט ומחט, ותוך כדי התפירה דוחפים את המילוי פנימה.
6. בסיום התפירה כמוון שיש ליראות שאין קרעים בטחול . ואם יש אז תופרים.
7. את הטחול התפור מניחים בתבנית ומשמנים מעט את הטחול, את התבנית מכנסים לאמצע התנור , לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך שעה וחצי בערך.
8. לאחר כחצי שעה בתנור כדאי לדקור מעט את הטחול בקיסם כדי שזה יתן לנוזלים לצאת החוצה ולחום להיכנס פנימה.
9. בסיום האפייה מקררים את הטחול ומכנסים אותו למקפי ל3 שעות כך יהיה קל לחתוך אותו טוב יותר אחר כך.
10. לאחר שישב במקפיא , מנחים את הטחול על השיש וחותכים לפרוסות בעובי הרצוי, כל פרוסה עוטפים בנייר כסף בנפרד ומכנסים למקפי לשעת הצורך.
11. כשרוצים להגיש כמנה , מניחים את הפרוסה של הטחול העטופה בנייר הכסף על הגריל או על המחבת פסים או בתנור עד שמוכן ומגישים.