מצרכים הדרושים לתחתית
200 גרם עוגיות אוראו טחונים דק
60 גרם חמאה, מומסת
למוס שוקולד מריר
200 גרם שוקולד מריר איכותי
% 70 מוצקי קקאו
160 גרם שמנת מתוקה % 38
210 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
5 גרם אבקת ג'לטין
26 מ"ל מים קרים
למוס שוקולד חלב
200 גרם שוקולד חלב איכותי
160 גרם שמנת מתוקה % 38
210 גרם קצפת 38% שומן
5 גרם אבקת ג'לטין
26 מ"ל מים קרים
למוס שוקולד לבן
200 גרם שוקולד לבן איכותי
160 גרם שמנת מתוקה % 38
210 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
5 גרם אבקת ג'לטין
26 מ"ל מים קרים
אופן הכנת התחתית.
מערבבים את פירורי עוגיות עם החמאה המומסת .
מסדרים שקף סביב לרינג לב או רינג עגול בקוטר 24 ס"מ שופכים את הביסקוויטים וישיירים ומכניסים למקרר עד להכנת המוס .
הכנת מוס שוקולד מריר .
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות .
מביאים לרתיחה 160 גרם שמנת מתוקה ומכניסים את השוקולד המריר ומערבבים היטב מוסיפים את הג'לטין המומסת ושוב מערבבים ושמים בצד .
מקציפים 210 גרם שמנת מתוקה עד ליציבות ומקפלים לתוך התערובת השוקולד עד לקבלת תערובת חלקה .
יוצקים על התחתית ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה .
הכנת מוס שוקולד חלב
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות .
מביאים לרתיחה 160 גרם שמנת מתוקה ומכניסים את השוקולד החלב ומערבבים היטב מוסיפים את הג'לטין המומסת ושמים בצד .
מקציפים 210 גרם שמנת מתוקה עד ליציבות ומקפלים לתוך התערובת עד לקבלת תערובת חלקה ויוצקים על מוס שוקולד מריר הקפוא מיישרים וחזרה למקפיא להקפאה מלאה .
הכנת מוס שוקולד לבן
מביאים לרתיחה.
160 גרם שמנת מתוקה ומכניסים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב מוסיפים את הג'לטין המומסת ושמים בצד .
מקציפים 210 גרם שמנת מתוקה עד ליציבות ומקפלים לתוך התערובת השוקולד הלבן עד לקבלת תערובת חלקה ויוצקים על המוס שוקולד חלב ושוב חזרה למקפיא להקפאה מלאה .
מקשטים