מתכון : 3 שלבים למתכון
לבסיס :
7 ביצים
6 כפות קמח
1.5 אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
חצי כוס שמן
שלב 2 :
750 מיל חלב
250 מיל שמנת מתוקה
מקל וניל
שלב 3 – קרמל :
1 כוס סוכר
250 מיל שמנת מתוקה
100 גרם חמאה .
אופן הכנה :
מקציפים את הביצים שלמות עם סוכר עד קצף יציב מוסיפים את השמן סוכר וניל והקמח במהירות איטית .יוצקים לתבנית מלבנית אופים על 180 מעלות 20 דקות לקרר באופן מוחלט את העוגה .
שלב 2. : מרתיחים את החלב והשמנת עם מקל וניל עד רתיחה ויוצקים על העוגה מקררים חצי שעה .
שלב 3 :
יוצקים כוס סוכר עם 2 כפות מים עד שהסוכר מקורמל מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה .ממשיכים לערבב עד שהחמאה נטמעת מקררים רבע שעה .יוצקים על העוגה מקררים מקשטים עם מעט שמנת מתוקה מוקצפת מעט .מקררים לפחות 5 שעות