טרשי טונסאי –
לשים 5 כפות מלח על הירקות לשעה לשטוף היטב לשים בקבוק חומץ בן יין 5 עלי דפנה ומי שאוהב פלפל סודני שלם כחמש חתיכות .בצנצנת מעוקרת ולסגור היטב .מוכן תוך יום.
טרשי עירקי –
להוסיף לירקות מלפפונים חתוכים
להרתיח בקבוב חומץ עם 4 כפות סוכר 2 כפות תבלין טרשי או קארי 1 כף כורכום ולהכניס את הירקות לבישול של 10 דקות עד 15 תלוי בקושי של הירקות .לשים בצנצנת מעוקרת ולשפוך את כל הרוטב שהתקררו לצנצנת לסגור היטב .