המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
בקערה/במיקסר
לטרוף 5 ביצים עם 5 כפות סוכר 5 כפות מחמאה מומסת
או 5 כפות שמן.
להוסיף כפית שטוחה שמרים יבשים
טיפת תמצית שקדים
שקית סוכר ווניל
כוס מיץ תפוזים או מים
גרידת תפוז
שקית אבקת אפיה
לערבב הכל טוב
ולהוסיף בערך 5 כוסות קמח רגיל מנופה (לפי העין)
ללוש את הבצק המרקם צריך להיות מעט דביק.
לעטוף לתת לו לנוח שעה.
לקרוץ כדורים במשקל 30 גרם
לתת להם לנוח 20 דקות, עם שיפוד/ מקל/ לחורר חור ולהרחיב באמצעות האצבעות, ולטגן משמיים הצדדים עד להזהבה.
ואפשר גם
לאפות 170 מעלות
עד להשחמה
אפשר לטבול בסירופ או לטבול בחמאה מומסת ואז לטבול בסוכר וקינמון !
סירופ: קילו סוכר, 3 כוסות מים לבשל על אש קטנה למשך 20 דקות.