תפוח אדמה – 3 יחידות בינוניות , מקולפים וחתוכים לפרוסות 3 ס"מ.
בטטה – 2 יחידות בינוניות מקולפות וחתוכים לפרוסות 3 ס"מ.
ברוקולי – 1/2 יחידה בינונית מפורק לפרחים.
בצל – יחידה בינונית קצוץ.
פטריות – חבילה (210 גרם), שלמות.
שום – 3 שיניים כתושות.
שמן קנולה – 3 כפות לטיגון.
חלב – 1/2 כוס
שמנת מתוקה 32% שומן – קופסת קרטון (250 מ"ל)
מלח – כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פתיתי גבינה צהובה – 1/4 שקית – סה"כ (50 גרם), לפיזור מעל.
תבנית פיירקס.
הכנה:
1. לבשל את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות ביחד למשך כ- 25 דקות עד להתרככות. לבשל גם את הברוקולי למשך כ- 5 דקות ולסנן.
2. בסיר קטן לטגן בשמן את הבצל הקצוץ עם הפטריות והשום, להוסיף את החלב, השמנת מתוקה והתבלינים, לערבב ולהביא לרתיחה.
3. בתבנית פיירקס לסדר את הירקות ולהוסיף את הרוטב עם הפטריות.
4. לפזר מלמעלה את הגבינה הצהובה המגורדת ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות..