Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

מידה בכוס חד"פ קרה.

מצרכים:
1 ק'ג קמח מנופה
2 כפות שמרים
1 כוס סוכר
200 גר מחמאה/חמאה
1 כף מלח
כ 4 כוסות מים חמימים

ההכנה:
משמנים את סיר הגחנון והמכסה!
נלוש בקערת המיקסר את כל המצרכים(מלבד מהמלח)
כ 5 דק' ואז נוסיף את המלח.
נלוש לבצק רך ונעים ומגובש.
נתפיח כ שעה עד להכפלת נפחו.
נחלק ל 6/5 כדורים שווים,נניח בתבנית נשמן מעל כל כדור,
ונתפיח שוב כ שעה.
פותחים ביד משומנת כל כדור מורחים מחמאה,ומגלגלים כמו רולדה,פורסים ל 4-5 גלילים,ומניחים בסיר הגחנון,אפשר בשתי שכבות.
(שמתי כמה קוביות מחמאה מעל הכובנה,יוצא עסיסי)
מכסים את הסיר ומתפיחים כ שעה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, ואופים כ 40 דק,מסירים את המכסה ואופים כ 5 דק להשחמה.

( המלצה:אפשר להוסיף קצח,סומסום)

מתכוןמתכון

כובנה מפאתלה💥_מתכון של נירה חופי – מאסטר מתכונים
נירה חופיספר המתכונים של
מתכון של

נירה חופי

50 מתכונים