מעולה של עמית ובל מ"לאכול מחוץ לקופסה"
2 כוסות כוסמת ירוקה – שוטפים את הכוסמת מסננים, מניחים בסיר עם הרבה מים רותחים + כף מלח גס, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות עד או עד שהגרגרים תפחו אחד-אחד,
טועמים שהכוסמת נגיסה ומעט פריכה, יש לשים לב שהכוסמת לא מגיעה למצב של דייסה, מסננים ושוטפים במים קרים,
משאירים במסננת להגרת הנוזלים.
לתוספות:
2 בצלים גדולים – קוצצים סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות עבה תיבול: מלח, פלפל שחור, כוסברה יבשה, כורכום, פפריקה חריפה, מרק בטעם עוף – מעט מכל רכיב.
בסיר נפרד (אפשרי באותו סיר) מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הפטריות, מערבבים מעט מזהיבים מס’ דקות ומוסיפים את הכוסמת המבושלת והמסוננת, ומזהיבים כ-2 דקות, תוך כדי עירבוב, מתבלים ומערבבים בעדינות כ-5 דקות עד שהם רכים, טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
*אין צורך להוסיף מים, מערבבים מידי פעם..