לכופתאות
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 קישואים
1 גזר
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט כורכום לצבע( לא חייב)
לטיגון
חצי כוס שמן וכוס קמח מצה.
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, את הגזר והקישואים לעמות זאת- אפשר לקלף.
2. מסננים נוזלים, קולפים את תפוחי האדמה ומניחים לזה להתקרר בערך 10 דקות .
3. מתבלים, מועכים ומערבבים.
למילוי
500 גר' בקר עגל טרי טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל לבן קצוץ דק
חצי כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
מעט בהרת
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כף שמן
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת, מניחים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות
2.מוסיפים את שאר המצרכים ומטגנים כחמש דקות תוך כדי ערבוב
3. מורידים מהאש ומניחים לזה להצטנן.
שלב ההרכבה והטיגון:
1. לוקחים ביד מהפירה שהכנו, ממלאים בכף גדושה ממילוי הבשר (אני אוהבת הרבה מילוי),
טובלים בקמח מצה ומטגנים במחבת עם שמן חם